Aa

Aa

Одана почаст потпуковнику Лемићу

Одана почаст потпуковнику Лемићу

Одана почаст потпуковнику Лемићу

Читај ми

Државни секретар Зоран Антић одао је почаст потпуковнику Бошку Лемићу, који је за време борбених дејстава на Косову и Метохији био начелник артиљеријско-ракетних јединица 549. моторизоване бригаде.. Погинуо је 1. јуна 1999. године  у рејону села Планеја на Косову и Метохији.

 

Венце  су положили и одали, почаст, поред чланова породице и потпредседник Владе Р. Србије и министр одбране Милош Вучевић, као и удружења Херојске 549. Моторизоване бригаде и представници других борачких удружења.

 

Потпуковник Бошко Лемић рођен је 1. фебруара 1952. године у западнославонском селу Бјела, општина Дарувар. Завршио је Војну академију Копнене војске, смер артиљеријско-ракетних јединица противваздушне одбране. Учествовао је у борбама у Републици Српској Крајини. Погинуо је као  начелник артиљеријско-ракетних јединица 549. моторизоване бригаде. 1. јуна 1999. Године,  пркосећи НАТО авијацији.

 

Тог дана, поред потпуковника Бошка Лемића. Погинули су из 549. моторизоване бригаде: војни обвезник Богдановић Раде у рејону села Планеја, војник Божовић Божидар у селу Послиште, војни обвезник Вечевић Дејан у рејону села Планеја, војни обвезник Денчић Миле у селу Планеја, војни полицајац Јанићевић Дејан у селу Планеја, војник Киш Владимир у селу Послиште, војни обвезник Николић Небојша у селу Планеја, војни обвезник Павловић Бојан од дејства авијације у селу Послиште, војни обвезник Ранђеловић Небојша од дејства авијације у селу Планеја, војни обвезник Станковић Саша  у селу Послиште и војни обвезник Цветановић Иван  у селу Планеја.