Aa

Aa

Обележена годишњица војвода Мишића, Штурма и Бојовића

Обележена годишњица војвода Мишића, Штурма и Бојовића

Читај ми

БЕОГРАД - Уз државне и војне почасти данас су полагањем венаца на Новом гробљу обележене годишњице смрти војводе Живојина Мишића, армијског генерала Павла Јуришића Штурма као и војводе Петра Бојовића.

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Драган Поповић је нагласио да држава Србија одаје почаст великанима Великог рата и показује да их не заборавља и додао "да желимо онима који ће корачати после нас покажемо и научимо их како да наставе стазама својих предака".

Члан градског веча Мирјана Милутиновић је нагласила да Србија памти наше велике војсковође и да их никада неће заборавити, а да је Београд поносан на њих.

Комеморативном окупљању присуствовали су и венце и цвеће положили представници Министарства одбране, Војске Србије, Града Београда, потомци истакнутих војсковођа као и представници великог броја удружења грађана.

Војвода Живојин Мишић умро је 20. јануара 1921. године у Београду војвода Петар Бојовић умро је 19. јануара 1945. године у Београду, а армијски генерал Павле Јуришић Штурм умро је 14. јануара 1922. године у Београду.