Aa

Aa

Обележена годишњица победе бранилаца Београда над Турцима 1456. године

Обележена годишњица победе бранилаца Београда над Турцима 1456. године

Обележена годишњица победе бранилаца Београда над Турцима 1456. године

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић заједно са амбасадором Републике Мађарске Атилом Пинтером поводом обележавања годишњице победе бранилаца Београда над Турцима 1456. године положила је венац на споменик подигнут у њихову част.

 

„Не смемо да заборавимо да су се у овој бици Мађари и Срби борили заједно за своју слободу и независност“, истакао је амбасадор Мађарске Атила Пинтер.

 

Он је указао да заједничко обележавање овог догађаја показује да су мађарско - српски односи и по историјским мерилима досегли изузетно висок ниво без преседана.

 

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић истакла је да је вест о првој великој победи хришћана након пада Цариграда допринела да је Београд проглашен бедемом хришћанства. 

 

„Данас смо овде са поносом, заједно са амбасадором Мађарске, положили венац на споменик који је подигнут у част бранилаца Београда. Наше две земље су и данас заједно, делимо заједничке вредности, велики смо пријатељи, поштујемо се и сарађујемо на највишем нивоу и продубљујемо даље односе“, истакла је Кисић Тепавчевић.  

 

Обележавању годишњице победе бранилаца Београда над Турцима 1456. године присуствовала је и директорка ЈП Београдска тврђава Марија Рељић.