Обележена 629. годишњице од боја на Косову

Обележена 629. годишњице од боја на Косову

Читај ми

Изасланик председника Републике Србије, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић положио је венац код Споменика косовским јунацима у Крушевцу и одао почаст поводом 629. годишњице од боја на Косову.

 

Министар Ђорђевић изјавио је да Косовска битка, одржана на Видовдан 1389. године, представља симбол борбе за слободу, против окупације и против оних који желе да српском народу отму оно што му припада.

 

"Видовдан је велики празник за Србију и битан је за нашу историју. Влада Србије, Министарство и Одбор за неговање традиција наставиће да овакве и сличне манифестације обележавају на прави начин и тиме сачувају сећање на све оне који су дали своје животе за слободу Србије”, рекао је Ђорђевић.

 

Министар је свим грађанима Крушевца честитао Дан града и истакао да је Крушевац у претходних шест година напредовао по свим питањима, али да увек има простора и за даљи развој.

 

„Влада Србије подржава и помаже свим локалним самоуправама у Србији, а начин на који се Крушевац развијао може да буде пример свима другим градовима“, истакао је Ђорђевић.

 

Организатор комеморативне свечаности су Одбор Владе Србије за неговање традиција ослободилачких ратова Србије и Град Крушевац.

 

Поводом Видовдана, који Крушевац обележава као свој Дан, у Крушевцу ће бити откривен и споменик Кнегињи Милици, постављен на Тргу Деспота Стефана, недалеко од археолошког парка Лазарев Град.