Aa

Aa

Обележен Дан победе над фашизмом у Другом светском рату

Обележен Дан победе над фашизмом у Другом светском рату

Читај ми

Поводом Државног празника Дана победе над фашизмом у Другом светском рату, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић предводио је церемонију полагања венаца на Гробљу ослободилаца Београда у Другом светском рату.

 

Mинистар Ђорђевић истакао је да се хероји, који су своје животе положили за мир и слободу свог народа, никада не смеју заборавити.

 

„Дужност Владе Србије и свих грађана јесте да будуће генерације учимо о важности овог датума, верујући да ће и они наставити да негују традицију и памте наше хероје“ рекао је министар Ђорђевић и нагласио да Србија никада неће дозволити да се фашизам врати на наше просторе.

 

Градоначелник Града Београда Зоран Радојичић истакао је да је 9. мај изузетно значајан датум за Србију, јер представља дан када су хероји дали своје животе како би се победило једно од највећих зла у историји човечанства.

 

"Њиховом борбом и жртвама добили смо слободу и мир - вредности које су промениле и Србију, Европу и свет”, рекао је градоначелник и додао је да су мир и слобода непроцењиве вредности, а да је српски народ увек био на страни истине и правде, без обзира колико га то коштало.

 

Венце на Споменик ослободиоцима Београда положили су и представници Министарства одбране, градоначелник Београда Зоран Радојичић, представници СУБНОР-а Србије, представници амбасада Русије, Украјине, Белорусије, Азербејџана и Kазахстана и грађани. Након церемоније присутни су се уписали у књигу жалости.