Aa

Aa

Обележавање стогодишњице почетка Првог светског рата

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања - слика вести

Обележавање стогодишњице почетка Првог светског рата

Читај ми

Београд – Државна церемонија обележавања стогодишњице почетка Првог светског рата биће одржана 27. јула 2014. године у 19.00 часова у павиљону Цвијета Зузорић. Програмом је предвиђено обраћање министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александра Вулина и пригодан уметнички програм који ће преносити РТС.

Србија се обележавањем овог догађаја, уједно одазвала и позиву Председништва Савета министара Италије упућеном свим бившим зараћеним странама да учествују у пројекту Обележавања стогодишњице почетка Првог светског рата и истовремено одају дужну почаст свим жртвама тог рата. Република Италија је предложила да се Србија укључи у пројекат који предвиђа ангажовање трубача из свих земаља који ће 27. јула 2014. године изводити нумеру „Il Silenzio“- „Тишина“ на симболичним локалитетима у свакој држави.

Државној церемонији ће између осталих присуствовати потпредседница Владе РС, Кори Удовички, министри полиције Небојша Стефановић, правде Никола Селаковић, одбране Братислав Гашић, просвете Срђан Вербић, директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, као и представници дипломатског кора у Србији.

Организатор државне церемоније је Влада Републике Србије – Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.