Ново санитетско возило Центру за социјални рад у Кучеву

Ново санитетско возило Центру за социјални рад у Кучеву

Ново санитетско возило Центру за социјални рад у Кучеву

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић обишао је Центар за социјални рад у Кучеву, где је након разговора са надлежнима, обећао да ће ово место ускоро добити ново, потпуно опремљено, санитетско возило.

 

Министар Ђорђевић рекао је да је политика председника Александра Вучића, развијање свих делова наше земље подједнако те да је управо то разлог због којег је посетио ово место, јер је желео лично да се увери у каквим условима живе и раде грађани Кучева.

 

„Имамо заиста велике планове за Кучево, као и за друга места у Србији. Оно што су лепе вести, јесте да ће Кучево ускоро добити нови Центар за социјални рад, за чију је изградњу општина већ одредила локацију, а такође у плану је и адаптација и реконструкција Дома за стара лица“, рекао је министар и напоменуо да изградњу нових центара за социјали рад у целој Србији  Министарство спроводи кроз пројекат „Оснаживање центара за социјални рад на територији Републике Србије“, у сарадњи са УНОПС-ом, чиме ће се обезбедити квалитетнији систем социјалне заштите и побољшати услови живота за све становнике наше земље.  

 

Директорка Центра за социјални рад Кучево Слађана Марановић Николић истакла да је Ђорђевић први министар који је посетио Кучево и Центар за социјални рад и да је то један од доказа да је он заиста посвећен ономе што ради.

 

„У наредном периоду чекају нас нови изазови у овом хуманом послу који радимо сви заједно, али након подршке коју је министар обећао, сигурна сам да ћемо услове рада овог центра подићи на много виши ниво“, рекла је директорка и захвалила министру на посети.

 

Након Центра за социјални рад, министар је посетио и Дом за стара лица, где је такође са корисницима и надлежнима разговарао о начинима на које Министарство може да помогне, како би се унапредили услови рада запослених и живота корисника.

 

Посети Центру и Дому за стара лица присуствовали су и в.д. помоћника министра Слађана Чабрић, посебни саветник министра Драган Вулевић, посебни саветник министра Ана Ђокић, као и председник Општине Кучево Владимир Стојановић и председник Националног савета Влаха Новица Јаношевић.