Aa

Aa

Нови састанак о Закону о раду

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања - слика вести

Нови састанак о Закону о раду

Читај ми

Пре упућивања измена Закона о раду Влади на усвајање, биће одржана седница социјално-економског савета како би социјални партнери изнели "своје последње мишљење о предложеним одредбама", најавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

Вулин је истакао и да се нада да ће бити још састанака и пре и после тога. Како је рекао, онда предлог закона долази у Владу, па у скупштинску процедуру.

Министар је рекао да се Закон о раду мења и доноси као и било који други закон и да је потребно да га предложи влада и да дође у скупштину.

"Зато што сматрамо да је тај закон посебно битан, трудимо се да сви релевантни актерти кажу своје мишљење, да уважимо и синдикат и послодавце. И наравно, на крају ће коначну одлуку донети посланици", рекао је Вулин.

Према његовим речима, измене Закона о раду се баве и "онима који раде и онима који не раде и онима који тек треба да раде".

Подсетио је и да синдикати и послодавци имају примедби и да су "са неким стварима задовљни а са некима незадовољни''.

"Зато је држава ту да преузме на себе одговорност да пресече и каже биће овако. И наравно, ту је да истрпи сваку критику", рекао је Вулин.

Према његовим речима, намера државе је првенствено да створи бољи привредни амбијент и атмосферу која ће на крају донети добро свима - раднику и послодавцу.

Вулин је напоменуо и да је Закон о раду "само део велике слагалице" јер неће сам моћи да промени привредни амбијент, али ће са Законом о приватизацији, са Законом о државним службеницима, са Законом о разним социјалним давањима то моћи да буде урађено.