Aa

Aa

Нови Сад пример добре бриге о пензионерима

Нови Сад пример добре бриге о пензионерима

Читај ми

НОВИ САД - Град Нови Сад је пример како се на добар начин води рачуна о пензионерима, рекао је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, који је заједно са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем отворио реновирани Дневни боравак за пензионере.

Реновирани Дневни боравак отворен је у просторијама Удружења пензионера у Новом Саду у Поштанској улици.

"Услуге које пружа Дневни боравак, међу којима су фризерски и кројачки салон, перионица веша и просторије за дружење од велике су помоћи пензионерима који користећи их остају у својим становима где имају квалитетније услове за живот и не морају ићи у старачке домове", рекао је Вулин.

Према његовим речима, циљ министарства је да се такве услуге прошире и буду доступне што већем броју пензионера, а план је и да се у другим местима Србије изграде такви објекти.

"Ово је и један од начина да се одужимо пензионерима за оно што су створили током свог радног века. Волео бих да и моја генерација може на крају свог радног века да каже да је нешто изградила. Ови пензионери то могу", нагласио је Вулин.

Он је додао да ће Министарство рада и у будуће пружати сваки вид помоћи удружењима пензионера.

Вучевић је рекао да је град заједно са Министарством рада и Удружењем пензионера учествовао у реализовању овог пројекта.

"Видимо да су пензионери задовољни што имају овако модеран објекат. Наш циљ је да се пензионери не осећају запостављенима и да покажемо да је на делу међугенерацијска солидарност и да су пензионери укључени у све области живота", рекао је Вучевић.

Он је најавио да ће ребалансом градског буџета бити издвојена средства за замену крова на згради Удружења пензионера, након чега ће то удружење имати репрезентативан објекат.

"Старе људе треба поштовати и ценити, обезбедити им да се друже и да буду корисни чланови друштва и са тим циљем је отворен и овај Дневни боравак", рекао је председник Удружења пензионера Новог Сада Момо Чолаковић.