Aa

Aa

Нови компјтер за кориснике дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју у Суботишту

Нови компјтер за кориснике дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју у Суботишту

Нови компјтер за кориснике дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју у Суботишту

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је Дневни боравак за децу и младе са сметњама у развоју у Суботишту, у општини  Пећинци и том приликом корисницима поклонио компјутер.

 

Министар Ђорђeвић је истакао да су осмеси деце најбољи показатељ да корисници уживају квалитетну услугу стручног тима и да ће ресорно Министарство наставити и у будућности да континуирано пружа подршку Установи, која пружа две велике социјалне услуге, Дневни боравак за децу и младе са сметњама у развоју и Помоћ у кући за стара лица.

 

„Ресор, којим руководим, брине о свим категоријама грађанима наше земље и наставићемо да пружамо подршку установама за које смо надлежни, да унапређујемо пружање услуга и квалитет положаја корисника центара. Малишанима из дневног боравка потребно је комби возило за превоз  деце и особа са посебним потребама и Министарство ће учинити све, сходно својим могућностима, да им тo омогући, јер сва деца заслужују једнаке услове за срећно и здраво одрастање“, рекао је Ђорђевић и додао да ће Министарство пружити подршку Предшколској установи Пећинци за реализацију пројекта реконструкције тоалета у централној установи у Пећинцима, којом би тоалети били прилагођени потребама особа са инвалидитетом.

 

Председник општине Трбовић захвалио се Министарству на пружању подршке и навео да је Општина Пећинци социјално одговорна локална самоуправа која је изабрана за учешће у пројекту „Услуге социјалне заштите за осетљиве групе, као и да је део програма „Подршка ЕУ инклузији Рома – Оснаживање локалних заједница за инклузију Рома.

 

Догађају су присуствовали помоћник министра Биљана Барошевић, задужена за Сектор за заштиту особа са инвалидитетом и директорка Центра за социјални рад Пећинци Биљана Јовичић.