Aa

Aa

Нове просторије за пензионере на Новом Београду

Нове просторије за пензионере на Новом Београду

Нове просторије за пензионере на Новом Београду

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је свечаном уручењу кључева просторија намењених за дневни боравак пензионера, који је Републички Фонд ПИО уступио Удружењу пензионера градске општине Нови Београд на коришћење у наредних годину дана.

 

Министар Ђорђевић истакао је да је одлуком Управног одбора Републичког Фонда ПИО Удружењу пензионера, које има преко 60.000 чланова, уступљено коришћење објекта без накнаде, ради обављања њихове делатности, окупљања чланова и организовања активности.

 

„Брига о пензионерима и унапређење квалитета живота наших најстаријих грађана су од приоритетне важности Владе Републике Србије и ресорног Министарство, којим руководим. Објекат који је додељен пензионерима на коришћење, један је од начина побољшања друштвеног живота наших најстаријих суграђана, верујем да ће бити коришћен на најбољи могући начин и да ће пензионери бити задовољни“, рекао је министар и захвалио се Удружењу на указаној иницијативи и показаној бризи о својим члановима.

 

Такође, Ђорђевић је истакао да Републички Фонд Пио континуирано доприноси промоцији активног старења и унапређењу положаја најстаријих чланова друштва и да је увек када је у могућности уступао простор удружењима и клубовима пензионера широм Србије.

 

Председник Удружења пензионера општине Нови Београд Павле Лучић захвалио се ресорном Министарству и Републиком Фонду Пио, рекавши да, додела некретнине представља велики подстрек за даљи развој Удружења пензионера.