Aa

Aa

Нова зграда Фонда ПИО у Новом Саду симбол снаге државе

Нова зграда Фонда ПИО у Новом Саду симбол снаге државе

Нова зграда Фонда ПИО у Новом Саду симбол снаге државе

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић обишла је данас са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем градилиште нове зграде Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање у Новом Саду, где је поручила да је тај пројекат симбол снаге државе.

 

 „Велика је срећа и понос када видите колико се улаже у државу и колико се чини све да се побољша квалитет живота грађана. Ово велелепно здање показује какав је приступ државе када су у питању сви аспекти живота и рада грађана“, истакла је Кисић Тепавчевић. 

 

Министарка Кисић Тепавчевић је рекла да ће грађани Новог Сада ускоро добити најсавременију зграду у земљи, која ће бити на њихов понос, али и на понос читаве државе.

 

Нова зграда ће омогућити да се права грађана брже реализују, а бољи услови рада сигурно ће допринети већој продуктивности запослених, смањењу редова и побољшању квалитета свих услуга, навела је Кисић Тепавчевић и додала да је нарочита пажња посвећена просторијама за медицинско вештачење, које ће у потпуности бити прилагођене особама са инвалидитетом и особама са различитим поремећајима здравља. 

 

Нагласивши да се изградња нове зграде у потпуности финансира из средстава ПИО Фонда, Кисић Тепавчевић је рекла да тај фонд сваки дан показује колико је јак, што доказује и чињеница да су пензије у мају и јуну исплаћене без дотација из Буџета Републике Србије.

 

„Морам да подсетим да је 2012. године укупан проценат дотација из буџета за пензије  био скоро 50 одсто, а дочекали смо време да у мају и јуну нема уопште дотација из буџета“, истакла је Кисић Тепавчевић.

 

Градоначелник Вучевић истакао је да је нова зграда ПИО Фонда по вредности у првих пет инвестиција у граду и да ће у њој постојати најбољи услови за остваривање свих права грађана из те области.  

 

Заменик директора РФ ПИО Реља Огњеновић рекао је да тај фонд сопственим средствима финансира изградњу нове зграде у Новом Саду, што је јасан показатељ његове финансијске стабилности, а што не би било могуће без политике Владе Републике Србије и отварања нових радних места.