Aa

Aa

Нова “опел астра” за Центар за социјални рад у Трстенику

Нова “опел астра” за Центар за социјални рад у Трстенику

Читај ми

ТРСТЕНИК - Министарство за рад, запошљавање борачка и социјална питања уручило је данас Центру за социјални рад у Трстенику аутомобил.

Државни секретар Драган Тодоровић рекао је приликом свечаног уручења кјлучева нове “опел астре”, да министарство проналази начине да испуни захтеве својим филијалама, па су тако и издвојена средства за куповину аутомобила.

“До сада смо обезбедили око тридесет аутомобила Центрима за социјални рад, око двадесет санитетских возила домовима за старе и геронтолошким центрима, али и другим институцијама којима је оваква врста помоћи неопходна. Ово иначе није прва помоћ Трстенику, јер је прва рампа за инвалиде направљена у овом граду, за шта је издвојено око пет милиона динара”, рекао је Тодоровић.

Председник општине Трстеник Александар Цхирић рекао је да је ово показатељ да је Трстеник на мапи Владе Србије.

“Искористили смо прилику да државног секретара упознамо са социјалном политиком коју водимо у Трстенику, и са свим активностима које имамо.

Сматрам да је ово само још један од доказа како да унапредимо сарадњу са ресорним министарствима”, казао је данас Цхирић.

Драгојло Минић, директор Центра за социјални рад у Трстенику није крио задовољство, због овако вредне донације, зато што су имали само један ауто стар десет година, и који је био на издисају.

“Ово ће нам бити подстрек и додатни мотив да све оно што радимо, буде још боље и квалитетније”, рекао је Минић.