Aa

Aa

Нова кућа породици са десеторо деце из Медвеђе

Нова кућа породици са десеторо деце из Медвеђе

Нова кућа породици са десеторо деце из Медвеђе

Читај ми

Породице са више деце у Републици Србији које живе у лошим условима у наредном периоду добиће потпуно нове куће, а прва међу њима биће на Општини Медвеђа, саопштено је данас након састанка министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорана Ђорђевића са председником Општине Медвеђа Небојшом Арсићем и аутором емисије хуманог карактера „Кућа од срца“  Жарком Лазићем.

 

Министар Ђорђевић рекао је да је породица са десеторо деце, која живи у крајње лошим условима, прва у низу оних, којој ће ресорно министарство, у сарадњи са другим институцијама и људима добре воље у најскоријем времену помоћи и обезбедити боље услове за живот.

 

„Боља демографска слика Србије и већи наталитет, приоритет су рада ове Владе, а то је нагласио и председник Александар Вучић. У сарадњи са локалном самоуправом и овом хуманом емисијом породици из Медвеђе, која има десеторо деце, ускоро ћемо изградити нову кућу. Не смемо дозволити да било која породица живи у условима које нису достојне човека, а поготово оне са више деце. Наша обавеза је да свима њима обезбедимо квалитетнији живот и настојаћемо да у томе и успемо и да сви родитељи у Србији својој деци могу да обезбеде безбрижније одрастање и срећно детињство“, рекао је Ђорђевић.

 

Председник Општине Медвеђа Небојша Арсић захвалио је министру Ђорђевићу на залагању и на пружању адекватне помоћи када је у питању ова породица. Како каже, све што је у оквиру њихових могућности, ова општина ће пружити свакој породици којој је помоћ потребна. 

 

Жарко Лазић aутор емисије хуманог карактера „Кућа од срца“, чији  је покровитељ „Shadow Production“,  овом приликом је истакао да пројекат који води за циљ има збрињавање најугроженијих породица у Србији.

 

„Веома ми је драго што је Министарство препознало значај овог пројекта и подржало га. Хвала министру Ђорђевићу на личном залагању, верујем да ћемо сви заједно успети да обезбедимо  адекватне услове за живот бројним породицама у нашој земљи“, рекао је Лазић.