Aa

Aa

Ниш: Прва код премијера Марина Адамовић

Ниш: Прва код премијера Марина Адамовић

Читај ми

НИШ - Премијер Александар Вучић започео је вечерас у Дому војске у Нишу сусрете са грађанима, а прву је примио Марину Адамовић, хендикепирану жену која годинама у центру града прикупља помоћ за оболела лица.

Већ две године, у главној пешачкој зони она скупља помоћ за оболеле, а сама је без крова над главом.

Премијера је, у разговору којем су присуствовали министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин и градоначелник Ниша Дарко Булатовић, замолила да јој се обезбеди импровизовани објекат како би била заштићена од зиме и врелине.

Адамовићева је новинарима, после разговора са шефом српске владе казала да јој је премијер обећао да ће дати све од себе да јој се реши проблем и да је обећао да ће јој убрзо дати одговор.

Адамовићева је помогла великом броју оболелих и, према њеним речима, месечно успева да прикупи по 150.000 динара у хуманитарне сврхе.

Премијер са радницима пропалих нишких предузећа

Вучић је разговарао и са радницима пропалих државних нишких предузећа којима некадашњи послодавци дугују зараде, а министар привреде Горан Кнежевић пренео је да ће, након провере свих случајева, радницима још у току ове године почети исплата заслужених зарада.

„Имали смо врло озбиљан састанак. Припремили смо се са свим доступним подацима и знамо да је пробем озбиљан, а он није само присутан у Нишу", казао је Кнежевић новинарима.

Он је пренео да је договорено, а то су прихватили и радници, да Министарство привреде формира оперативну групу, радно тело, које, како је нагласио, неће одуговлачити овај случај, већ ће у понедељак 24. октобра бити у Нишу где ће са радницима свих фабрика разгоаврати.

Према његовим речима, радници треба да дођу са валидним документима, која ће бити проверавана и упоређивана са другим распооживим изворима, са судовима, стечајним управницима и свима осталима који су евентуално исплаћивали неке накнаде.

„Након што будемо имали чисте податке, премијер је обећао да ћемо у најкраћем року, још у току ове године, почети да исплаћујемо заслужене зараде радника који већ више од десет година муку муче“, поручио је Кнежевић.

Радници нису хтели да пренесу детаље разговора са премијером и истакли су да је битно да су разговори били позитивни.

„Ми смо задовољни и верујемо премијеру“, нагласили су они.

За данашњи разговор са премијером се пријавило више од 1.200 градана Ниша и околине, а Вучић ће се срести са више од 20 њих и то углавном са онима који имају најтеже проблеме.

Реч је о људима који се суочавају са великим социјалним и здравственим проблемима, као и грађанима који имају тешко оболелу децу.

Премијер је раније рекао да ће се потрудити да разговара са што више грађана и да је имао жељу да се сретне са свима, али да то неће бити могуће јер би му за то било потребно 240 сати.

Вучић је нагласио и да није бирао оне са којима ће се видети.