Aa

Aa

Наставак успешне сарадње

Наставак успешне сарадње

Наставак успешне сарадње

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић разговарала је са новопостављеним амбасадором Швајцарске Конфедерације у Републици Србији Урс Шмидом о наставку сарадње у областима које су у надлежности ресора којим руководи. 

 

Министарка Кисић Тепавчевић истакла је да је Швајцарска један од највећих билатералних донатора у Србији и да јој је задовољство што се сарадња са овом земљом из године у годину унапређује у многим областима, као што су инвестирање, образовање, наука, истраживање и развој, иновације, дигитализација, које је и Влада Републике Србије поставила као приоритете.

 

Сарадња са Швајцарском одвија се кроз бројне пројекте чији је циљ унапређење социјалне укључености и побољшање положаја осетљивих категорија становништва, жена, младих, Рома, миграната, особа са инвалидитетом, као и обезбеђивање достојанственог запошљавања младих у Србији на социјално инклузиван и одржив начин.

 

Амбасадор Швајцарске Конфедерације у Републици Србији, Њ.Е. Урс Шмид истакао је да велики број заједничких пројеката показује разноликост и јачину сарадње наше две земље. Изразио је уверење да ће се партнерски однос Србије и Швајцарске константно унапређивати у наредном периоду.