Aa

Aa

Наставак подршке Центрима за социјални рад

Наставак подршке Центрима за социјални рад

Читај ми

„Услови у којима раде запослени у систему социјалне заштите морају и треба да буду бољи“, поручио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић на састанку са директорима центара за социјални рад из целе Србије.

 

Овом приликом саговорници су разговарали о начину досадашњег рада, Предлогу Закона о изменама и допунама Закона о социјалној заштити, као и о реорганизацији рада центара за социјални рад.

 

Министар Ђорђевић рекао је да  ће  овакви састанци наставити да се одржавају и у наредном периоду, како је и договорено, јер они представљају идеалну прилику да директори центара представе евентуалне потешкоће са којима се сусрећу, као и могућност да Министарство помогне у решавању истих на најадекватнији начин, а све у циљу бољег рада установа.

 

„Дужност државе јесте да у оквиру својих могућности пружи адекватну помоћ сваком грађанину Србије којем је она неопходна. Желимо да запослени у центрима свој посао обављају на најбољи могући начин, а то можемо да остваримо заједничким састанцима. Активна сарадња са центрима за социјални рад наставиће се и у будућности, јер њихов добар и успешан рад осликава се на наше грађане, а задовољни грађани јесу приоритет рада Владе Србије и Министарства којим руководим“, рекао је Ђорђевић.

 

Министар је рекао да верује да ће након реорганизације, центри у Србији бити пример и другим земљама како да своје установе реформишу и њихов рад подигну на више ниво.