Aa

Aa

Награђене најбоље фотографије са такмичења Безбедност и здравље на раду свуда око нас за време COVID-19

Награђене најбоље фотографије са такмичења  Безбедност и здравље на раду свуда око нас за време COVID-19

Награђене најбоље фотографије са такмичења Безбедност и здравље на раду свуда око нас за време COVID-19

Читај ми

У циљу промоције безбедности и здравља на раду и унапређења културе превенције у Републици Србији, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Управа за безбедност и здравље на раду организовала је такмичење „Безбедност и здравље на раду свуда око нас за време COVID-19” за избор 3 најбоље фотографије.

 

Јавни позив за учешће на такмичењу је био постављен на сајту Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а такмичење је организовано у периоду од 8. јануара до 5. фебруара 2021. године.

 

На конкурс је у наведеном периоду приспело 135 фотографија. Комисија је изабрала 3 најбоље фотографије и 18 фотографија чији су аутори послали јасну поруку о важности безбедности и здравља на раду у условима епидемије вируса COVID-19.

 

Приликом избора фотографија у обзир су узети следећи критеријуми: важност безбедности и здравља на раду у условима пандемије, превенција ризика, заштита живота и здравља запослених, добра праксу безбедности и здравља на раду, креативност аутора.

 

Испред компаније „Аматек доо“ из Суботице награђену фотографију под називом „Један сасвим обичан дан у доба ковид-19“ послала је Силвана Корица, сарадник за процену ризика.

 

Награђену фотографију под називом „Суво Рудиште“ испред компаније „Телеком Србија ад“ Београд послао  је Небојша Максимовић, стручњак за послове безбедности и здравља на раду.

 

Награђену фотографију  „Добродошли у извор осмеха и радости“ испред компаније „Хотел Извор“ из Аранђеловца  послао је Мирољуб Алексић.

 

Догађај поводом доделе награда за 3 најбоља аутора је одржан 28. априла 2021. године у Клубу посланика.