Aa

Aa

На Међународном такмичењу у професионалним вештинама у Кини чак 19 такмичара из Србије

На Међународном такмичењу у професионалним вештинама у Кини чак 19 такмичара из Србије

Читај ми

Републику Србију, на Међународном такмичењу у професионалним вештинама на тему „Сарадња међу професијама и заједнички развој“ у кинеском граду Чонгћинг, чије је учешће подржало Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, представљаће укупно 19 такмичара, који ће се надметати у девет вештина, а којима је на конференцији за медије одржаној у Комбанк дворани, министар Зоран Ђорђевић пожелео много среће и успеха верујући да ће се неки од њих сигурно вратити са медаљама.

 

„Ми имамо стручне и способне људе у које заиста верујемо. Учешће на овом такмичењу је још један доказ пријатељских односа Србије и Кине који се додатно унапређују захваљујући доброј сарадњи оба председника, Александра Вучића и Си Ђипинга“, рекао је Ђорђевић.

 

Министар је захвалио Друштву осигуравача Србије, Комерцијалној и Српској банци, које су пружиле финансијску подршку и тиме омогућиле да наши млади људи учествују на овако битном такмичењу и покажу да је Србија земља која има паметне младе људе који заслужују прилику да своја знања покажу и ван граница своје земље.

 

Представници друштвено одговорних компанија истакли су да им је изузетно драго што су имали прилику да пруже подршку младим људима који ће Србију представити у најбољем светлу и истакли су да ће се увек одазвати оваквим позивима.

 

Међународно такмичење у професионалним вештинама одржаће се од 25. до 31. маја, а учесници ће своја знања представити у следећим областима: електричар, водоинсталатер, столар, кувар, конобар, фризер, козметичар, неговатељ и аранжер цвећа.