Aa

Aa

ММФ похвалио Србију – Ускоро повећање пензија

ММФ похвалио Србију – Ускоро повећање пензија

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са представницима  Међународног монетарног фонда (ММФ) предвођеним шефом Мисије Џејмс Руфом о унапређењу система социјалне заштите, стању финансија у Пензијско - инвалидском фонду и социјалним давањима.

 

Министар Ђорђевић истакао је да је брига о најстаријим грађанима Србије била и остала један од приоритета рада Владе Србије, те да ће се она наставити и у наредном периоду.

 

„Са представницима ММФ-а разговарали смо о приходима ПиО фонда у 2019. години као и предмету измене и допуне Закона о ПиО. Показатељи говоре да захваљујући вредном раду и континуираним залагањем имамо добре резултате. Верујемо да ћемо ускоро имати лепе вести за наше најстарије грађане, а то је повећање пензија, а надамо се и повећању плата“, рекао је Ђорђевић.

 

Како је навео, на састанку је било речи и резултатима рада Инспектората за рад и његовом утицају на економију, као и о раду Министарства на чијем је челу, приоритетима за 2019. годину и досадашњим постигнутим резултатима. 

 

„Представили смо све што смо урадили по питању оптимизације, систематизације радних места, анализе пословних процеса и наших планова који ће нам омогућити да у будућности имамо ефективнији рад. Разговарали смо о плановима за измену и допуну Закона о социјалној заштити и спровођењу пројекта „Социјалне карте“, који је један од приоритета рада Министарства“, рекао је Ђорђевић.

 

Министар је нагласио да постоји још низ закона који треба да уђу у скупштинску процедуру, а који ће унапредити услове живота и рада свих наших грађана. Према његовим речима, поред Закона о социјалним картама, најважнији су Закон о осигурању у случају повреде на раду, Закон о агенцијском запошљавању и Закон о социјалном предузетништву.

 

Састанку су присуствовали и државна секретарка Бојана Станић, в.д. помоћника министра у Сектору за бригу о породици и социјалну заштиту Сузана Мишић, в.д. помоћника министра у Сектору за међународну сарадњу, европске интеграције и пројекте Mирјана Ћојбашић, в.д. помоћника министра у Сектору за пензијско и инвалидско осигурање и борачко - инвалидску заштиту Зоран Милошевић и в.д. помоћника министра у Сектору за финансијско управљање, рачуноводство и контролинг проф.др Саша Трандафиловић.