Aa

Aa

Министру Вулину уручена Златна војничка сабља

Министру Вулину уручена Златна војничка сабља

Читај ми

БЕОГРАД - Представници Удружења ратних војних инвалида Србије уручили су данас министру за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александру Вулину Златну војничку сабљу, највише признање тог удружења, а он им је том приликом поручио да им ниједно стечено право неће бити умањено, нити укинуто.

Вулин је обраћајући се представницима тог удружења након што му је признање уручено, поводом крсне славе удружења, рекао да ће се настојати у томе да се конкретним, новим законским решењима више води рачуна о ратним војним инвалидима.
"Убрзо ћемо имати јавну расправу, видећете да смо увелики нека нова решења учећи од других који су са више пажње водили рацуна о положају својих бораца", рекао је Вулин додајући да народ Србије дугује захвалност и њима и њиховим породицама.

Како је казао, мора бити захвалности за оне који су стварали, радили и бранили земљу.
"Свака држава у историји цивилизације увек почива на темељу нечије борбе и ова држава почива на темељу ваше борбе и хвала вам на томе", поручио је Вулин члановима Удрузења.

Он је ојаснио да ресорно министарство на чијем је челу има задатак да предузима конкретне кораке у циљу побољшања и промене положај ратних војних инвалида, који су, како је казао, годинама уназад били запостављени и од којих је држава "окретала главу".
"Немојте да дозволите да вас приказују као неке људе само жељне пара и привилегија, као неке који вазда траже несто и отимају и покушавају да прикажу да им је једина сврха и улога у животу што су у једном делу свог живота ратовали и бранили народ", казао је Вулин.

"Ви сте честити и часни људи који живе од свог рада, а у једном делићу свог живота и времена били су спремни да свој живот не питајући за награду и цену понуде свом народу. Немојте да дозволите да било ко о вашој борби и јунаштву говори кроз призму пара, привилигеја.Друштво вам дугује захвалност, а Законом о борачкој и инвалидској заштити ми ћемо ту захвалност конкретизовати", поручио је Вулин.

Како је казао, "на нама је да држимо реч, донесемо и поштујемо закон".

Председник Удружења РВИ Жељко Васиљевић рекао је да је Министарство рада на чијем је челу Александар Вулин дало значајан допринос положају чланова тог удружења.
"Надам се да нећете под притиском појединаца који иза себе немају никаве организације и никакву подршку и идеју о унапређењу положаја вех само рушења, пристати на урушавање досадашњег нивоа сарадње", казало је Васиљевић.

Како је казао, доношење закона о правима бораца, према сазнањима чланова тог удружења питање је тренутка и он би требало да буде основа будуће заштите и односа државе према њима.
"Сва сазнања која имамо говоре да је он бољи од свих досадашњих и да ће бити доказ политичке воље да се после више од осам година рада на њему, он напокон усвоји и почне са применом", рекао је он.

Државни секретар министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Драган Поповић добио је Златну плакету, такође поводом крсне славе удружења - Митровдана.

Признања су уручена и представницима Српске православне цркве, Војске Србије, као и појединим члановима удружења за допринос у раду и заштити права.