Министру Ђорђевићу уручена златна плакета Савеза глувих и наглувих Србије

Читај ми

Министру за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорану Ђорђевићу и в.д. помоћнику у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљани Барошевић свечано су уручене златне плакете Савеза глувих и наглувих Србије за успешну сарадњу, разумевање и помоћ у реализацији активности у 2018 години.

 

Министар Ђорђевић захвалио је Савезу на додељеном признању и истакао да је ове године за унапређење положаја особа са инвалидитетом издвојено 50 милиона више него претходне додавши да се нада да ће се сваке наредне године издвајати још више средстава из буџета.

 

„Министарство чини све да особе са инвалидитетом имају једнака права, а то смо показали и кроз пројекат „Ј=днаки“. Наш задатак је да потпуно уклонимо све неједнакости у друштву и да се похвалимо да живимо у земљи у којој су сви грађани једнаки“, рекао је Ђорђевић и Савезу пожелео успех у даљем раду.

 

Министар је истакао да је председник Александар Вучић, док је још био премијер, поставио јасне смернице како би се унапредио положај особа са инвалидитетом, и том политиком се и данас води Влада Србије.

 

„Захвални смо Министарству што је препознало значај и финансирало неке од наших активности, које до сада нису биле подржане, а надамо се да ћемо у овој 2019. години остварити још бољу сарадњу“, рекао је секретар Савеза, господин Радоје Кујовић.

 

Како каже, оно што је веома значајно јесте да је доделом средстава Савезу глувих и наглувих Србије преко стално отвореног конкурса, Министарство први пут омогућило набавку 35 беби аларма за глуве мајке и родитеље, што умногоме помаже родитељима у подизању деце.