Aa

Aa

Министру Ђорђевићу уручена биста руског писца Фјодора Михајловича Достојевског

Министру Ђорђевићу уручена биста руског писца Фјодора Михајловича Достојевског

Министру Ђорђевићу уручена биста руског писца Фјодора Михајловича Достојевског

Читај ми

Бисту руског писца и једног од највећих писаца свих времена Фјодора Михајловича Достојевског, министру за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорану Ђорђевићу, свечано је уручио аутор овог дела, вајар и сликар Григориј Викторович Потоцкиј.

 

Министар Ђорђевић захвалио је на овом вајарском уметничком делу и истакао, да му као некоме ко се и лично залаже за очување пријатељства Србије и Русије, ова биста веома значи и показује да су и активности Министарства којим руководи усмерене у том правцу.

 

„Унапређење односа са Русијом једна је од главних циљева за који сам се залагао као министар одбране, а и данас се залажем као министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и то ћу наставити и у наредном периоду. Веома ми је драго што је ово уметничко дело поклоњено мени и због тога сам почаствован и поносан“, истакао је министар.

 

Биста руског писца Достојевског биће представљена и на изложби руских уметника у Руском Дому од 15. до 20 октобра 2019. године., која се одржава у оквиру пројекта „Културне мисије из Русије“, а након тога ће, по одлуци министра Ђорђевића, красити просторије Палате Србија.

 

Григориј Викторович Потоцкиј - председник је Међународне Академије Доброте, академик Међународне информатизације, члан - коресподент Педагошке академије, члан Међународног удружења уметника при UNESCO, члан Удружења уметника СССР од 1985., вајар и сликар. 

Учесник је више од 100 самосталних руских и међународних изложби. Створио је галерију бронзаних портрета познатих актера савремености: Ж. Депардјеа, П. Ришара, писаца П. Коеља, Милорада Павића, патријарха Русије Кирила I и Грузије Илије II, Далај - ламе, модног креатора Пјера Кардена и многих других.