Aa

Aa

Министри Вулин и Савановић потписали Меморандум о сарадњи

Министри Вулин и Савановић потписали Меморандум о сарадњи

Читај ми

БЕОГРАД - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Александар Вулин и министар рада и борачко-инвалидске заштите у Влади Републике Српске Миленко Савановић потписали су данас Меморандум о сарадњи два министарства.

Како је речено након потписивања Меморандума у Палати Србија у Београду, Меморандумом је предвиђена размена искустава, али и размена података и информација између фондова пензијског и инвалидског осигурања, као и обележавање заједничких датума који су битни како за историју Србије тако и за историју Републике Српске.

Министар Миленко Савановић рекао је да очекује да ће се представници два министарства убудуће састајати што чешће истичући да је од велике користи размена искустава, нарочито искуства Србије у процесу европских интеграција.

Он је позвао министра Вулина да ускоро дође у Републику Српску.

Како је рекао Савановић, у оквиру Меморандума предвиђено је обележавње значајних историјских датума који карактеришу Србију и Републику Српску али и размена информација и података између фондова пензијског осигурања.

Он је казао да се разговарало и о борцима као и њиховим правима, социјалном дијалогу, социјалним категоријама, раду на повећању запошљавања...

Вулин је рекао да односи између Србије и Републике Српске, као и између два министарства никада нису били бољи и срдачнији и да
је договорена конкретна сарадња по питањима важним за рад два министарства.

Вулин је истакао да је због грађана важна добра комуникација између два министарства.