Aa

Aa

Министри Вулин и Антић честитали славу рударима

Министри Вулин и Антић честитали славу рударима

Читај ми

ЛАЗАРЕВАЦ - Министри Александар Вулин и Александар Антић честитали су данас свим рударима у Србији њихову славу Светог Прокопија пожелевши им пуно среће и здравља и захваливши на томе што је електроенергетски систем у насој земљи стабилан захваљујући њиховом вредном раду.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин и министар енергетике Александар Антић су, поводом славе рудара, присуствовали литургији и резању колача, након чега су положили венац на спомен-плочу рударима који су 1939. године учествоватли у штрајку у јами "Пркосава".

Са министрима су били и директор "Електропривреде Србије" Александар Обрадовић, директор Колубаре Милорад Грчић и представници синдиката.

Министар Вулин је честитао славу свим рударима пожелевши им пуно среће и здравља.

Данас имамо стабилан електроенергетски систем иако је потрошња електричне енергије повећана за 15 одсто, рекао је Вулин и додао да то не би било могуће да рудари не раде вредно на коповима и на 40 степени.

"Ми смо издали одговарајуће упутсво и замолили све послодавце да у периоду од 11 до 16 сати не излажу раднике високим температурама и воде рачуна да не раде на отвореном", рекао је Вулин додајући да те услове није могуће у потпуности испоштовати у случају Колубре јер је реч о специфичној производњи.

"Када не платимо рачун за струју ми нисмо платили њима и узели смо од рудара који раде на +40 степени", закључио је Вулин.

Антић је након полагања венаца новинарима рекао да жели на данашни дан да у име Владе Србије искаже огромно поштовање и захвалност свим рударима који су у протеклом периоду уз огроман напор успели да стабилизују наш енергетски сектор.

Он је подсетио да пре годину дана, након катастрофалних поплава, "нисмо имали ни грам угља из Колубаре за наше термоелектране".

"Производња је данас у потпуности стабилизована и дневно се у Колубари произведе од 80.000 до 85.000 угља", навео је Антић.