Aa

Aa

Министарству за рад предузеће „Маневар“ из Новог Сада донирало 4.000 заштитних маски

Министарству за рад предузеће „Маневар“ из Новог Сада донирало 4.000 заштитних маски

Министарству за рад предузеће „Маневар“ из Новог Сада донирало 4.000 заштитних маски

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић потписао је уговор о донацији 4.000 заштитних маски са директором предузећа за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом „Маневар доо Нови Сад“ Драганом Драшковићем.

 

Министар Ђорђевић истакао је да је донација заштитних маски изузетно драгоцен вид помоћи и захвалио предузећу Маневар на укључености у у борби против вируса са којим се Србија бори истакавши да њихов потез истовремено представља чин солидарности и друштвено одговорног пословања.

 

„Ово није само хуман и друштвено одговоран чин, већ и потврда разумевања и успешне дугогодишње сарадње овог министарства и предузећа за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом. Заједнички циљ наше сарадње јесте унапређење положаја особа са инвалидитетом у области радног оспособљавања и њиховог запошљавања, уз заједничко учешће у креирању и спровођењу мера које томе доприносе“, рекао је министар и додао да су особе са инвалидитетом још једном доказале да могу једнако да допринесу друштву и држави чак и у овој тешкој ситацији.

 

Директор Драган Драшковић истакао је да ће предузеће Маневар донирати укупно 20.000 заштитних маски својим пословним партнерима, односно привредним субјектима, државним органима, локалној заједници и организацијама цивилног друштва. 

 

Потписивању уговора присуствовала је и в.д. помоћника министра Сектора за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић, у чијој су непосредној надлежности ова предузећа као посебни облици запошљавања особа са инвалидитетом.