Aa

Aa

Министарство рада уме да штеди, али и да гради

Министарство рада уме да штеди, али и да гради

Читај ми

БАЧКА ПАЛАНКА - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас приликом полагања камена темељца за изградњу Прихватилишта и дневног боравка у бачкопаланачком Геронтолошком центру, да министарство на чијем је челу уме да штеди, али и да гради.

Вулин је са председником општине Бачка Паланка Александром Ђедовцем и директором Геронтолошког центра Миланом Бајићем означио почетак радова на доградњи новог објекта и санацији једног постојећег у том дому, инвестиције коју финансира Министарство рада у износу од 50 милиона динара.
"Министарство за рад уме да штеди, али уме и да гради и да препозна шта је интерес заједнице и шта је права капитална инвестиција", нагласио је Вулин, обраћајући се корисницима тог центра и грађанима.

Министар је подсетио да је од ребаланса републичког буџета до данас то министарство уштедело 1,85 милијарди динара, али је нагласио да ће, упркос спровођењу мера штедње, за овакве инвестиције увек бити новца.

"Унапређивање социјалне заштите је наш трајни циљ, нас приоритет", рекао је Вулин и нагласио да ће објекти попут овог у Бачкој Паланци трајно унапредити социјалну услугу у заједници и учинити грађанима живот лакшим, бољим и праведнијим.

Он је најавио да ће министарство и идуће године остварити више капиталних инвестиција, попут ове у Бачкој Паланци и нагласио да корисници социјалне заштите могу тако да буду уверени да ресорно министарство уме да препозна интерес заједнице и шта су праве капиталне инвестиције.

Вулин је напоменуо да упркос наведеним уштедама министарство није ускратило ниједно социјално давање нити једну хранитељску надокнаду, новчану, социјалну помоћ и друга давања, него је чак повећало укупни обим финансијских средстава која су предвиђена за родитељски додатак, дечји додатак, као и за породиљске надокнаде.
"Министарство рада је министарство за људе и ми ћемо наставити да инвестирамо и следеће године", нагласио је Вулин.

Председник општине Ђедовац захвалио је у име Бацкопаланчана Вулину што је допринео да та инвестиција буде остварена за само два месеца од постигнутог договора.

Он је напоменуо да ће извођач радова, новосадско предузеће"Бест изградња" завршити тај објекат највероватније до маја идуће године.

Ђедовац је истакао да се на примеру те инвестиције најбоље види добра сарадња локалне самоуправе, министарства и републичких органа.

Директор Геронотолошког центра Милан Бајић рекао је да ће та установа, са око 100 корисника, са новим објектом проширити обим и лепезу услуга у области социјалне заштите.