Aa

Aa

Министарство опредељено за партнерство са синдикатима

Министарство опредељено за партнерство са синдикатима

Министарство опредељено за партнерство са синдикатима

Читај ми

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у потпуности је опредељено за партнерство са синдикатима, изјавила је државна секретарка Стана Божовић на панелу „Нова ера промена“, у оквиру Конференције синдиката главних градова Западног Балкана, која се одржава у Београду.

 

Божовић је рекла да се то партнерство односи на унапређење радног законодавства, заштите запослених и њихових права, борбе против рада на црно, сузбијања сиве економије, заштите радника, обезбеђења достојанствених услова рада.

 

На конференцији, коју су организовали Савез самосталних синдиката Београда и Фондација Фридрих Ебарт, Божовић је представила циљеве Министарства у тим областсима. 

 

Божовић је поздравила одржавање Конференције, које је, како је рекла, у духу Агенде 2030 одрживог развоја УН и испуњења 17 циљева и преко 100 подциљева. 

 

Божовић је истакла да циљеви 1 – смањење сиромаштва, и 8 – достојанствен рад и економски раст, као и циљ 17 – партнерством до циља, обавезују на неопходност регионалне и мађународне сарадње, пре свега ЕУ и УН, кроз обавезне конвенције, споразуме, политику, за које се определила наша држава.

 

Државна секретарка Божовић је поздравила потписивање Протокола о регионалној сарадњи синдиката главних градова Западног Балкана.