Aa

Aa

Министарство и Канцеларија за КиМ за унапређење рада Центара за социјални рад на Косову и Метохији

Министарство и Канцеларија за КиМ за унапређење рада Центара за социјални рад на Косову и Метохији

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић разговарали су са директорима Центара за социјални рад са Косова и Метохије о тренутној ситуацији у јужној српској покрајини, о унапређењу рада и бољег функционисања, како на терену, тако и у раду са корисницима услуга социјaлне заштите.

 

Министар Ђорђевић рекао је да се центри за социјални рад на Космету сусрећу са различитим проблемима, али да раде у пуном капацитету као и они у централној Србији, иако је њихов рад на терену компликованији и тежи из безбедносних разлога. Он је указао на то да више од 4.300 људи са територије Косова и Метохије прима неки вид помоћи, због чега је потребно унапређење рада установа.

 

На састанку је било речи о мањку броја запослених у центрима, али је упућена јасна порука да ће држава на све начине помоћи српском становништву на Косову и Метохији.

 

Директори центара упознали су министра Ђорђевића и директора Канцеларије Ђурића о свему што је урађено, али и донирано Србима на Косову и Метохији, након посете председника Србије Александра Вучића.

 

Ђорђевић и Ђурић затражили су од директора Центара за социјални рад да појачају рад на терену, како би прикупили све информације о потребама, али и о проблемима са којима се Срби који живе на територији Косова и Метохије свакодневно сусрећу.