Aa

Aa

Министарка Кисић у кампу за децу и младе оболеле од шећерне болести у Кушићима: Заједно у борби против дијабетеса

Министарка Кисић у кампу за децу и младе оболеле од шећерне болести у Кушићима: Заједно у борби против дијабетеса

Министарка Кисић у кампу за децу и младе оболеле од шећерне болести у Кушићима: Заједно у борби против дијабетеса

Читај ми

Mинистарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић посетила је камп за децу и младе оболеле од шећерне болести, који се у Кушићима поред Ивањице одржава уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. 

 

Министарка Кисић, која је поздравила децу са помоћницом министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљаном Барошевић, председником општине Ивањица Момчилом Митровићем и градоначелником Краљева Предрагом Терзићем,  истакла је да је један од приоритета Министарства унапређење квалитета живота особа са инвалидитетом. 

 

Министарство је, према њеним речима, ове године Савезу друштава Србије за борбу против шећерне болести, који окупља 21 удружење на територији Србије, поред редовних средстава од близу 4 милиона динара, определио додатна средства за реализацију овог кампа у износу од 850.000 динара. Камп је у претходних 13 година посетило више од 1.100 деце и младих.

 

„Овакви кампови имају огроман значај, јер се овде млади који имају шећерну болест едукују, добијају савете и уче да живе са дијабетесом. Министарство ће и у наредном периоду наставити да подржава овакве и сличне активности, да заједно стварамо Србију без баријера“, поручила је Кисић.

 

Министарка Кисић је деци пожелела да у кампу стекну нека нова пријатељства, као и да  науче да болест неће нарушити квалитет њиховог живота ако се од самог почетка правилно боре са њом. „Појава дијабетеса је све чешћа код деце, те је самим тим већа и потреба за едукацијом и психосоцијалном подршком како квалитетно живети са дијабетесом“, навела је Кисић. 

 

Генерални секретар Савеза друштава Србије за борбу против шећерне болести Слободан Нешовановић нагласио је да је министарка Кисић први министар који је посетио камп, који се одржава 13 година и који окупља децу од 10 до 18 година из целе Србије. 

 

Председник општине Ивањица Момчило Митровић и градоначелник Краљева Предраг Терзић указали су на значај оваквих кампова у борби против шећерне болести и да је подршка у њиховом организовању прави пример добре сарадње Министарства, локалних самоуправа и Савеза.