Aa

Aa

Министарка Кисић Тепавчевић: Унапређење законског оквира о волонтирању

Министарка Кисић Тепавчевић: Унапређење законског оквира о волонтирању

Министарка Кисић Тепавчевић: Унапређење законског оквира о волонтирању

Читај ми

Анализе о десетогодишњој примени Закона о волонтирању указале су да постоји потреба за унапређењем тог закона, како у нормативном делу, тако и у практичној примени, изјавила је министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић на конференцији о волонтирању, која је организована поводом 5. децембра – Међународног дана волонтера.

 

Кисић Тепавчевић је истакла да је волонтирање веома важна друштвена активност, будући да јача најважније цивилизацијске вредности - солидарност и социјалну кохезију. Министарка је нагласила да волонтирање зато треба јачати, промовисати и подржавати. 

 

Она је навела да је волонтирање, као вид хуманитарног рада,  посебно добило на значају у условима пандемије Ковид 19. 

 

„Захвалила бих се свим волонтерима који месецима, даноноћно и несебично пружају помоћ становништву, а посебно рањивим групама и најугроженијима у условима пандемије“, нагласила је Кисић Тепавчевић.

 

Конференцију „О волонтирању у Србији 2020. године – нова реалност, адаптација и иновација“, организовали су Млади истраживачи Србије. Међународни дан волонтера обележава се као подсећање на дан када је 1970. године створен Програм Уједињених нација за волонтере.

 

Анализу о десетогодишњој примени Закона о волонтирању израдила је Радна група коју је формирало Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.