Aa

Aa

Министарка Кисић Тепавчевић у дијалогу са младима у Нишу

Министарка Кисић Тепавчевић у дијалогу са младима у Нишу

Министарка Кисић Тепавчевић у дијалогу са младима у Нишу

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић разговарала је данас, заједно са председницом Владе Републике Србије Аном Брнабић и државним секретаром Министарства омладине и спорта Миланом Савићем, у Нишу са младима о новим законима о радној пракси и о волонтирању. 

 

Кисић Тепавчевић је рекла је да је покренута јавна расправа о Нацрту закона о радној пракси, као и да је завршена радна верзија Нацрта закона о волонтирању. 

 

Говорећи о Нацрту закона о радној пракси, Кисић Тепавчевић је навела да се тај закон први пут уводи у правни систем Србије и да је његово доношење начин да се прекине зачарани круг неискуства младих, с обзиром на то да након завршетка школовања немају радног искуства, које је често услов за заснивање радног односа. 

 

Када је у питању волонтирање, министарка Кисић Тепавчевић је подсетила да је Закон о волонтирању донет пре више од 10 година и да је у току процес доношења потпуно новог закона. 

 

Циљ доношења новог Закона о волонтирању је унапређење правног оквира за волонтирање у Републици Србији, подстицање свих категорија грађана, а посебно младих за укључивање у волонтерске активности. 

 

Кисић Тепавчевић је нагласила и да су млади данас, у дијалогу са представницима Владе Републике Србије, показали енергију, ентузијазам, знање и организованост и да јој је било велико задовољство што је са њима имала продуктивну дискусију.