Aa

Aa

Министарка Кисић Тепавчевић поводом Међународног дана социјалне правде: Социјална сигурност свим грађанима, а нарочито рањивим групама

Министарка Кисић Тепавчевић поводом Међународног дана социјалне правде: Социјална сигурност свим грађанима, а нарочито рањивим групама

Министарка Кисић Тепавчевић поводом Међународног дана социјалне правде: Социјална сигурност свим грађанима, а нарочито рањивим групама

Читај ми

Поводом 20. фебруара - Међународног дана социјалне правде, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић обишла је у Шапцу Геронтолошки центар и предузеће за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом Novitas Consult доо, где је поручила да је циљ Министарства да обезбеди социјалну сигурност свим грађанима, а нарочито онима којима је помоћ најпотребнија. 

 

Заједно са Кисић Тепавчевић обиласку ових установа присуствовале су и помоћнице министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић и у Сектору за социјалну заштиту Биљана Зекавица, као и градоначелник Шапца Александар Пајић.

 

„Овај дан нас подсећа на то колико сви морамо да уложимо напор да достигнемо социјалну правду и једнакост за све. То је могуће само уколико се поштује достојанство сваког грађанина и уколико радимо све да елиминишемо сваку врсту насиља, неравноправности и неправде“, нагласила је Кисић Тепавчевић. 

 

Основни циљ Министарства је, како је истакла, да пружи социјалну сигурност свим грађанима, а приоритетне групе су рањиве групе и они којима је помоћ најпотребнија, од најстарихих суграђана до особа са инвалидитетом. 

 

Проф. др Кисић Тепавчевић је додала да јој је драго што је на данашњи дан имала прилику да обиђе предузеће које запошљава особе са инвалидитетом, те указала да ће та предузећа увек имати подршку Министарства.

 

Кисић Тепавчевић је додала да ће Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања расписати 1. марта Јавни позив за доделу средстава за побољшање услова рада у предузећима за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом. 

 

Како је навела, приоритет Министарства је да расподела средстава допринесе економском оснаживању предузећа и отварању нових радних места за особе са инвалидитетом. 

 

Овогодишњи буџет Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања за подршку предузећима за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом износи 625 милиона динара, од чега је 175 милиона динара опредељено за расподелу путем Јавног позива.

 

Градоначелник Шапца Александар Пајић захвалио је министарки Кисић Тепавчевић на посети и подршци и навео да град Шабац улаже велике напоре да особе са инвалидитетом имају бољи третман у друштву и да то буде град једнаких могућности за све грађане.