Aa

Aa

Министарка Кисић Тепавчевић обишла Удружење параплегичара и предузеће „Pehar up”

Министарка Кисић Тепавчевић обишла Удружење параплегичара и предузеће „Pehar up”

Министарка Кисић Тепавчевић обишла Удружење параплегичара и предузеће „Pehar up”

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјaлна питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић посетила је данас у Чачку Удружење параплегичара и предузеће за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом „Pehar up“, који су добили нове просторије, где је поручила да је Министарство посвећено унапређењу квалитета живота особа са инвалидитетом и стварању Србије без баријера. 

 

Министарка Кисић Тепавчевић је истакла да Министарство континуирано подржава рад удружења особа са инвалидитетом. У току ове године за рад Удружења параплегичара, као и осталих 8 удружења особа са инвалидитетом у Чачку, Министарство је издвојило 2,5 милиона динара, а преузеће „Pehar up“ подржало са 3 милиона динара, навела је Кисић Тепавчевић. У предузећу „Pehar up“ је запослено шест особа са инвалидитетом, који раде на изради пехара, медаља, гравирању плочица, склапању спортских реквизита и дигиталној колор штампи, а Кисић Тепавчевић је најавила да ће Министарство наставити да подржава ово предузеће.

 

Проф. др Кисић Тепавчевић је захвалила Граду Чачку што је омогућио да Удружење и запослени у овом предузећу користе нове просторије. „Данас сам имала прилику да посетим велики број установа које припадају систему социјалне заштите у Чачку и оно на шта сам посебно поносна јесте колико је локална самоуправа, са градоначелником на челу, препознала значај улагања у систем социјалне заштите. Надам се да ће таквим путем да крену и други градови у Србији“, навела је Кисић Тепавчевић. 

 

Кисић Тепавчевић је разговарала и са полазницима радионице Академије младих лидера и првог каравана Омладинског клуба НООИС,  младим особама са инвалидитетом. „Њихова идеја је да крене и караван особа са инвалидитетом, који треба да почне данас у Чачку, а циљ је да путујући кроз Србију повећамо активности особа са инвалидитетом, да им покажемо да нису сами и да заједно стварамо Србију без баријера“, рекла је Кисић Тепавчевић.

 

Председник Удружења Владан Петковић захвалио је министарки Кисић Тепавчевић на посети Удружењу и предузећу, наводећи да је она први министар који их је обишао за 20 година постојања.