Aa

Aa

Министарка Кисић Тепавчевић обишла Геронтолошки центар Обреновац

Министарка Кисић Тепавчевић обишла Геронтолошки центар Обреновац

Министарка Кисић Тепавчевић обишла Геронтолошки центар Обреновац

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић са сарадницима обишла је сва три објекта Геронтолошког центра Обреновац  који актуелно има на смештају 284 корисника и у ком ради 146 запослених. 

 

Током посете министарка Кисић Тепавчевић разговарала је са корисницима о имунизацији, квалитету услуга и потребама за унапређењем услова смештаја. Корисници, који су се обрадовали њеној посети, информисали су министарку да су задовољни квалитетом услуге у установи и навели потребу за већим бројем клима уређаја и фрижидера у собама корисника. Министарка Кисић Тепавчевић је рекла да ће се Mинистарство потрудити да то и обезбеди. 

 

Током разговора, исказано је велико задовољство чињеницом да је процесом имунизације у овој установи обухваћено чак 93% корисника на смештају, као и да је последњи Ковид позитивни случај у установи био у децембру, што им обезбеђује мирну епидемиолошку ситуацију, могућност излазака, одлазака на излете, као и пријеме посета. 

 

Током посете министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић разговарала је и са запосленима ове установе о њиховом материјалном положају, потреби изједначавања статуса здравствених радника у систему социјалне заштите са здравственим радницима запосленим у здравственим установама, као и о потреби попуњавања упражњених радних места. Министарка Кисић Тепавчевић је истакла да je за Mинистарство приоритет унапређење квалитета услуга, као и положаја запослених у систему социјалне заштите.