Aa

Aa

Министарка Кисић са младима из Удружења за помоћ МНРО Звездара

Министарка Кисић са младима из Удружења за помоћ МНРО Звездара

Министарка Кисић са младима из Удружења за помоћ МНРО Звездара

Читај ми

Поводом Међународног дана младих, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић, државна секретарка Стана Божовић и помоћница министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић посетиле су Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама Звездара, где су са младим члановима тог удружења учествовале у радионицама израде магнета, цегера, оцртавања шоља и цртања на платну. 

 

Министарка Кисић истакла је да је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања особама са инвалидитетом пријатељ коме увек могу да се обрате, јер је један од главних циљева Министарства да њихов живот буде још квалитетнији и да у пуној мери буду укључени у друштво.

 

Сектор за заштиту особа са инвалидитетом је у 2022. години реализовао конкурсе који имају за циљ да допринесу заштити права и унапређењу положаја особа са инвалидитетом. На тај начин је подржан и рад Савеза за помоћ МНРО Србије и реализација програмских активности његових 53 чланица, међу којима је и Удружење за помоћ МНРО Звездара, за шта је издвојено 32 милиона динара.

 

Проф. др Кисић је навела да ће Министарство наставити да континуираном подршком и у наредном периоду доприноси стварању услова за бољи живот, једнака права и укључивање особа са инвалидитетом у живот заједнице и друштва у целини. 


Јасмина Еркер из Удружења за помоћ МНРО Звездара захвалила је министарки Кисић и помоћници Барошевић на посети и подршци овом удружењу, чији је циљ побољшање положаја особа са сметњама у развоју и њихових породица, кроз унапређење постојећих услуга. Представници овог удружења уручили су захвалнице Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и свим пријатељима Удружења за подршку раду и реализацији активности.