Aa

Aa

Министарка Кисић са децом – учесницима 53. Међународног сусрета деце Европе - „Радост Европе“

Министарка Кисић са децом – учесницима 53. Међународног сусрета деце Европе  - „Радост Европе“

Министарка Кисић са децом – учесницима 53. Међународног сусрета деце Европе - „Радост Европе“

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић, у име председника Републике Србије Александра Вучића, поздравила је децу – учеснике 53. Међународног сусрета деце Европе  - „Радост Европе“ и поручила им да ће их Србија увек дочекати раширених руку и да у Београду треба да се осећају као код куће.

 

„Ово је најлепша слика коју данас шаљемо из наше Србије, слика пријатељства, слика дружења, дечијих осмеха и радости“, истакла је министарка Кисић и нагласила да јој је драго што је Београд данас њихов домаћин.

 

Проф. др Кисић је свим учесницима пожела да ове дане искористе на најбољи начин, да се друже, смеју, заљубе, упознају једни друге и да из Србије понесу најдраже успомене, због којих ће се увек радо вратити у нашу земљу.

 

Учеснике 53. Међународног сусрета деце Европе  - „Радост Европе“ поздравио је и  министар омладине и спорта Вања Удовичић који је истакао да је Београд данас престоница среће, град отвореног срца и љубави, град који је увек спреман да угости свакога.

 

„Данас имамо прилику да учимо од вас како бити толерантан, како послати слику једнакости, љубави, дружења и јединства“, поручио је Удовичић.

 

Међународни сусрет се ове године, одржава под слоганом  „Замислите, децо“ поводом 100 година од рођења Душка Радовића. Очекује се учешће око 120 деце узраста од 7 до 14 година из 13 земаља: Албаније, Босне и Херцеговине, Бугарске, Литваније, Мађарске, Немачке, Норвешке, Пољске, Северне Македоније, Словеније, Словачке, Србије, Црне Горе, као и 120 њихових вршњака, домаћина из Београда, а сусрет ће трајати од 2. до 5. октобра.