Министар Зоран Ђорђевић састао се са амбасадором Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске, Њ.Е. Денисом Кифом

Министар Зоран Ђорђевић састао се са амбасадором Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске, Њ.Е. Денисом Кифом

Читај ми

Министар Ђорђевић разговарао је са амбасадором Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске, Њ.Е. Денисом Кифом и истакао да билатералну сарадњу две земље одликују традиционално пријатељски односи и истакао заинтересованост за даље унапређење сарадње по питањима од заједничких интереса.

 

Министар Ђорђевић додао је да постоји потенцијал за различите модалитете сарадње у областима из делокруга рада Министарства, а нарочито по питању решавања отворених питања мигрантске кризе, борбе против сиве економије, али и у области социјалне заштите.

 

Амбасадор Киф истакао је да је Република Србија показала жељу да одговорно приступи решавању акутних проблема осетљивих категорија избеглица. Такав приступ, додао је, показује озбиљност Србије као државе која је спремна да одговори на савремене изазове.

 

Министар Ђорђевић и амбасадор Киф усагласили су се да ће у наредном периоду унапредити сарадњу у областима од заједничких интереса, са фокусом у области социјалне политике и ратних меморијала.