Aa

Aa

Министар Зоран Ђорђевић са новопостављеним амбасадором Чешке Њ.Е. Томашом Кухтом

Министар Зоран Ђорђевић са новопостављеним амбасадором Чешке Њ.Е. Томашом Кухтом

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са новопостављеним амбасадором Чешке Републике Њ.Е. Томашом Кухтом и пожелео му добродошлицу и пријатан боравак у Републици Србији.

 

Министар Ђорђевић истакао је значај текуће године и навршетка 100 година од успостављања дипломатских односа наше две земље, што је добар мотив да се сарадња у области рада, запошљавања, борачких и социјалних питања подигне на још виши ниво.

 

Ђорђевић је рекао да ове године следи и обележавање стогодишњице завршетка Првог светског рата и додао да тај јубилеј представља потврду традиционалног пријатељства два народа и једну велику победу слободе, истине и правде.

 

Према речима Ђорђевића постоји велики потенцијал за дефинисањем различитих модалитета сарадње у областима из делокруга рада Министарства, имајући у виду ширину области које обухвата. С тим у вези, изразио је наду да ће у наредном периоду доћи до регулисања односа две земље у области рада и запошљавања, а у интересу две државе и, што је најважније, њихових грађана.

 

Амбасадор Томаш Кухта захвалио се министру Зорану Ђорђевићу на топлом пријему и добродошлици. Изразио је наду да ће за време његовог мандата сарадња две земље наставити да се креће узлазном путањом. Нарочито је истакао да ће лично уложити напоре да се сарадња две земље интензивира у свим областима од заједничких интереса.