Aa

Aa

Министар Вулин: Војска и полиција успешно чувају границе Србије

Министар Вулин: Војска и полиција успешно чувају границе Србије

Читај ми

ПРЕШЕВО - Без обзира на то да ли ће се одржати споразум између Евроске уније и Турске, здружене снаге српске војске и полиције у стању су да сачувају границе наше земље, поручио је вечерас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин приликом обиласка здружених снага у бази "Козјак" код Прешава.

Вулин је оценио да припадници Војске Србије и МУП-а раде по највишим могућим стандардима и навео да су, од како су изашли на границу Србије према Бугарској и Македонији, успели да одврате више од 15.000 миграната.

Он је додао да су поднето више од 1.124 кривичне пријаве против људи који су покушали да прошверцују више од 8.000 људи.

Према његовим речима, војска и полиција су способни да чувају нашу границу на најбољи могући начин.

"Без обзира на то да ли ће се споразум између ЕУ и Турске одржати, да ли ће доћи до повећања броја миграната, да ли ће Турска пустити одређен број људи или неће, да ли ће се на било који други начин они појавити на нашим границама, припадници Војске Србије и Министарства унутрашњих послова у стању су да сачувају нашу границу, наш простор и поштовање закона", рекао је Вулин, који је обишао и неколико пунктова уз границу са Македонијом.

Он је оценио да здружене снаге, које чувају границе Србије, свој посао раде беспрекорно и нагласио да је захваљујући њима могуће рећи да је ситуација у потпуности под контролом на читавој територији Србије и да се креће у складу са капацитетима наше земље.

"Наши капацитети су око 6.000 људи, тиме и сада располажемо и захваљујући раду војске и полиције, можемо да кажемо да ситуацију у потпуности контролишемо", оценио је Вулин.

Он је додао да је, од како су здружене снаге изашле на државне границе, смањен је број миграната који су успели да пређу наше државне границе, нарочито последњих дана, на шта је утицао и долазак зиме.

"Грађани Србије могу да буду у потпуности мирни, надлежне службе добро раде, добро функционишу, војска и полиција су у стању да сачувају нашу територију, наш свакодневни жзивот, и да ни на који начин не дозволе да наш свакодневни живот буде поремећен", поручио је Вулин.

"Ови људи упркос изузетно тешким условима, чувају наш мир и чувају га веома успешно", оценио је Вулин.