Aa

Aa

Министар Вулин: Влада посвећена колективном преговарању

Министар Вулин: Влада посвећена колективном преговарању

Читај ми

БЕОГРАД - Влада Србије посвећена је колективном преговарању, потписала је 18 колективних уговора са представницима синдиката, изјавио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, наводећи да никада досад није потписан тако велики број уговора те врсте.

"Сматрамо да синдикати и послодавци морају да сарађују. Влада је ту да им помогне, и потписала је 18 колективних уговора са представницима синдиката од 22 укупно", рекао је министар након Међународне конференције "Јачање социјалног дијалога и социјаних партнера- доприноси напретку".

На следећој седници Социјано-економског савета (СЕС), Вулин каже да ће се разматрати предлог за давање проширеног дејства у области естраде, да се заштите естрадни уметници, а ту је и разговор о проширеном дејству колективних уговора у области хемије- неметала, пољопривреде и грађевине.

"Влада Србије труди се да помогне Социјално-економском савету и наш циљ је да у свим срединама имамо СЕС. Када синдикати, послодавци и држава седе заједно, преговарају, избегавају се сукоби, а суштина нашег рада и суштина сваког друштва јесте избегавање сукоба", рекао је Вулин.

Конференцију "Јачање социјалног дијалога и социјаних партнера- доприноси напретку" организовали су Савез самосталних синдиката Србије и Европски синдикални институт.