Aa

Aa

Министар Вулин уручио региона признања "Дама регион 2015"

Министар Вулин уручио региона признања "Дама регион 2015"

Читај ми

КРАЉЕВО - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин данас је у Краљеву групи од 12 жена уручио годишња регионална признања "Дама региона 2015", за достигнућа у области социјалне заштите.

Награде су добиле др Гордана Дамјановић, клинички психолог Беатрис Грозданић, предузетнице Слађана Трипковић, Живка Трифуновић и Марушка Топаловић, директорка предузећа "Ма Ди" Верица Воштинић, уметница Биљана Јакић, новинарка Виолета Симовић, менаџерка Мирјана Ратковић, директорка Центра за социјални рад у Краљеву Светлана Дражовић, мајка шесторо деце Татјана Миладиновић, директор бугарске компаније Траце ПЗП Десислава Николова.

"Људи се разликују по хуманости, колико су у стању да дају, да учине нешто, да помогну", рекао је Вулин, истичући да се и свако друштво суштински мери не по томе како се односи према својим најбогатијим, него према најсиромашнијим, најслабијим члановима.

"Министарство је ове године у сарадњи са бројним донаторима обезбедило више од 45 милиона динара ванбуџетске помоћи за различите сврхе, од дечијих стипендија, пакетића, куповину ортопедских помагала, стипендије за најсиромашније", истакао је Вулин.

Он је напоменуо да као држава још нисмо адекватно одговорили на хуманитарни рад, нисмо некога ослободили од ПДВ-а у значајнијем обиму или донели закон којим ћемо кроз разне пореске олакшице помагати и стимулисати такву врсту рада.

Краљевачко Удружење грађана "Дете у срцу", организатор је манифестације, на којој се додељују годишња регионална признања успешним женама из различитих области рада.

Напомињујући да није очекивала ово признање, Марушка Топаловић, власница предузећа "Студио Марушка", каже да је награда подстрек за даљи рад на хуманитарном плану.

"Већ више година уназад радимо не само на помоћи деци, већ и омладини и студентима", рекла је она, додајући да свака фирма мора бити друштвено одговорна.

Према њеним речима, жене морају бити иницијатори хуманитарног рада, али морамо утицати и на децу да остану у Србији и тиме створимо будућост за нашу земљу.

Директорка краљевачког Центра за социјални рад и једна од добитница признања, Светлана Дражовић, истакла је да је ова награда признање њеног рада, али и целокопног тима те установе и показатељ да неко види "наш труд око помоћи најосетљивијим грађанима Краљева".

"Ова награда је подстрек мени, свима онима од којих мој рад зависи да се заједно удружимо и помогнемо онима којима је помоћ најнеопходнија", навела је Дражовић.