Aa

Aa

Министар Вулин уручио лиценцу Дому за старе у Кањижи

Министар Вулин уручио лиценцу Дому за старе у Кањижи

Читај ми

КАЊИЖА - Министар за рад запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин посетио је данас у Кањижи Дома за смештај одраслих и старијих лица "Батианеум" и уручио решење о испуњавању услова за пружање услуга домског смештаја и обављање делатности социјалне заштите.

Вулин је у обраћању навео да је од почетка године извршено 124 инспекцијска надзора, што редовних што ванредних, да је затворено седам домова који нису имали никакве лиценце за рад и још један који није поштовао услове по којима је лиценцу добио.

"Као бољи део отворили смо 15 нових домова за старе" подвукао је министар и подвукао да је циљ, када су у питању домови за старе и однос према најстаријима, да се поштују правила хуманости и закон."Овај дом испуњава све критеријуме" подвукао је Вулин.

Министар је упозорио да неки те критеријуме не испуњавају и да ће бити затворени и подсетио да је раније данас у Смедереву управо један такав затворен.

"Они који испуњавају добиће све лиценце и помоћ да се људи у њима осећају добро, да буду збринути, да своје дане и старост проводе како заслужују. Држава Србија неће да види кршење закона када су у питању домови за старе и када је у питању однос према старијима", подвукао је Вулин.