Aa

Aa

Министар Вулин у новогодишњој ноћи са децом из дома "Васа Стајић"

Министар Вулин у новогодишњој ноћи са децом из дома "Васа Стајић"

Читај ми

БЕОГРАД - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин посетио је у новогодишњој ноћи малишане у Заводу за васпитање деце и омладине "Васа Стајић" и пожелео им срећне новогодишње и божићне празнике.

Деца су у Заводу направила журку, министар им је донео велику тотру којом их је почастио, а они су му у знак захвалности за све што је министарство учинило за тај дом поклонили украс у облику срца, који су сами израдили и честитку, пожелевши му срећну Нову годину, уз позив да их поново посети.

Захваливши им на поклону, Вулин је казао да су деца делећи њихову ноћ и најлепше жеље са њим, показали колико осећају љубав коју им ова заједница пружа.

"Онда морам да будем поносан на минитарство које водим", рекао је Вулин и чештитао празнике свим припадницима министарства, посебно онима који су вечерас у домовима за старе, за незбринуту децу или са мигрантима.

Они ће ће занемарити своје породице, да би љубав поделили са онима којима то значи, навео је Вулин.

"Хвала им на томе и што настављамо да чинимо Србију бољим и хуманијим местом. Наредна, 2016. година мора бити година солидарности", поручио је Вулин.

Како је рекао, ово је ноћ када треба бити са онима којима фали пажње, љубави и нежности и када оно што имамо треба да поделимо са онима којима је то потребно.

"Ово је ноћ у којој целу Србију треба да подсетимо да постоје деца којој је потребна помоћ, љубав и пажња, у којој треба подсетимо да постоје васпитачи и радници са децом који и своје породице умеју да занемаре, али неће занемарити ову децу", рекао је министар.

Како је додао, онима којима је љубав потребна, увек ће у систему социјалне заштите наћи људе који хоће за њих све да учине, који воле децу.

"Ово је ноћ у којој треба да се подсетимо да година која је пред нама треба да нас учини бољим, храбријим, поноснијим на себе. Ове ноћи желим Србији да буде боља, вреднија, а грађанима да 2016. буде година вредна понављања и вредна труда", поручио је Вулин.