Aa

Aa

Министар Вулин у Гораждевцу делио пакетиће и подсетио на злочин

Министар Вулин у Гораждевцу делио пакетиће и подсетио на злочин

Читај ми

ГОРАЖДЕВАЦ - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин поделио је данас малишанима у Гораждевцу божићне пакетиће и подсетио да су починиоци злочина над децом из овог метохијског села још на слободи.

Гораздевац није обично место. Гораждевац је место страшног и ужасног злочина који никад није окајан и никада није кажњен. Гораждевац је место у којем су наша деца стрељана, чак ни истрага није никада спроведена до краја, рекао је Вулин.

Он је у изјави новинарима подсетио да је пре три године Србија тражила да се истрага о убиству деце из Гораждевца на реци Бистрици, које се догодило 2003. године, поново покрене, али да је речено да нема нових доказа.

“Ево пре неколико дана смо имали покушај убиства у Гораждевцу, поново се пуцало у Гораждевцу. Надам се да за то не фали доказа, да бар истрага може да се спроведе до краја и да ћемо бар за то знати ко су починиоци, ко су људи који су поново покушали да убију гораздевачку децу”, рекао је Вулин.

Он је казао да је Гораждевац једино место на земљи где се у хришћанском свету на празник, уместо о рођењу Христа, уместо о нади, говори и подсећа на стрељану децу.

“У Гораждевцу не можете да будете да се тога не сетите и не можете овде да будете да то не кажете, не можете да будете овде било ког дана а да не тражите да се утврди истина, да не тражите да се сазна ко их је убио и ко и данас некажњено шета овом планетом”, рекао је он.

Министар Вулин је казао да међународна заједница има обавезу да то учини и да мора да нађе снаге да сачува себе и своју реч, тако што ће пронаћи ко су људи који су на речи Бистрици побили нашу децу, али и да нађе оне који су прошлог месеца покушали опет да убију децу.

“Зло које је пуштено у Гораждевцу још је слободно, зло које је пуштено овде је зло које прети сваком људском бићу. Ако не буде заустављено, ако не буде кажњено, не можемо се надати да ће нам живот бити много бољи и да ће ова деца расти у једном бољем простору тамо где има права, правде и наде за сваког”, закључио је Вулин.

Вулин је са сарадницима и појединим представницима Срба у косовским институцијама у основној школи "Јанко Јовићевић" уручио малишанима божићне пакетиће и њима и њиховим родитељима честитао Божић.

Гораждевац је највеће српско село у Метохији у којем живи око 1.000 Срба, међу којима је око 200 деце.