Aa

Aa

Министар Вулин у Бечу разговарао са аустријским министром за рад Штегером

Министар Вулин у Бечу разговарао са аустријским министром за рад Штегером

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, разговарао је у Бечу са савезним министром за рад, социјална питања и заштиту потрошача Републике Аустрије, Алојзом Штегером.


Министри Вулин и Штегер су се сложили да су односи Србије и Аустрије на високом нивоу, да Споразум о социјалном осигурању добро функционише, као и међусобна исплата пензија које стижу на време.
Министар Вулин је нагласио да нам је потребна размена искустава у борби против незапослености, сиве економије и рада на црно. „Договорили смо се да аустријски стручњаци нама пренесу своја искуства, првенствено када je у питању борба против незапослености, нарочито превазилажење проблема незапослености старијих грађана и особа са инвалидитетом“, рекао је министар Вулин.
Министри Вулин и Штегер су разговарали и о могућности да се аустријски осигураници нашег порекла лече или проведу своје зреле године у Србији, односно о начинима на које би аустријско осигурање финансирало боравак наше дијаспоре у српским бањама и домовима за старе.