Aa

Aa

Министар Вулин: Тахири се ништа не пита о бриселском дијалогу

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања - слика вести

Министар Вулин: Тахири се ништа не пита о бриселском дијалогу

Читај ми

БЕОГРАД - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин поручио је данас да се Едита Тахири не пита ништа о дијалогу у Бриселу и да се спровођење бриселског споразума не може повезивати са расплетом у предмету против Рамуша Харадинаја.

"Едита Тахири се о бриселском дијалогу не пита наравно ништа, могу слободно да кажем на срећу", рекао је Вулин Тањугу, реагујући на њену изјаву да ће дијалог са Београдом моћи да се настави након што Рамуш Харадинај буде ослобођен.

Наводећи да су приштинске власти препознале да им бриселски дијалог не иде у корист јер значајно јача положај Срба на КиМ и не иде на руку независности, Вулин је рекао да Приштина зато користи сваку прилику да покуша да га заустави, спречи и отежа, а да договорено у Бриселу учини упитним и покуша да се поново преговара.

"Нема поновног преговарања о бриселском споразуму, он мора да се спроведе и не може бити повезан са Рамушем Харадинајем или било чим другим", навео је Вулин.

Вулин је упитао и да ли би међународна заједница оснивала суд за злочине ОВК да Рамуш Харадинај није злочинац.

"Едита Тахири се, баш као и приштинске власти, не питају о бриселском дијалогу, слободно можемо да кажемо на срећу", закључио је Вулин.

Косовска министарка за дијалог Едита Тахири изјавила је раније да ће дијалог са Београдом моћи да се настави након што Рамуш Харадинај буде ослобођен и након што скупштина Косова укине решење о прекиду преговора.