Aa

Aa

Министар Вулин: Сваке године све већа средства за услуге у заједници

Министар Вулин: Сваке године све већа средства за услуге у заједници

Читај ми

БРУС - Ове године Министарство рада је за услуге у заједници обезбедило 701 милион динара, а идуће године и сваке следеће средства ће бити још виша, поручио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

"Прошле године то је било 400 милиона динара, а идуће године биће још више", рекао је Вулин у Брусу, где је уручио кључеве санитетског возила домском одељењу Центра за социјални рад.

Он је назначио да је политика ове владе да све што заради, одмах обезбеди и омогући да грађани осете зашто је добро када држава функционише, када има фискалну стабилност, плаћа своје доприносе, када се развија.

Вулин је подвукао да ће сваке године износ средстава за социјалну заштиту бити већи него што је био прошле године и сваке године ће се на тај начин помогати нашим грађанима и сваком коме је помоћ потребна.

"Када платите фискални рачун, када платите оно што се дугује држави, знајте да се то претвори у овакав дом, у санитетско возило, у услуге у заједници, знајте да сте помогли неком детету ометеном у развоју, да се направи нови дом за старе, знајте да сте помогли сами себи", рекао је Вулин.

Министар је нагласио и да је општини Брус Министарство определило 3,6 милиона динара за услуге у заједници кроз наменске трансфере, који ће бити утрошени на услуге у заједници, односно на оно што је потребно самој локалној самоуправи.

"Да ли ће то бити неки дневни боравак за децу ометену у развоју, геронто домаћице, да ли ће то бити нека друга услуга, одлучиће локална самоуправа, али оно што је важно то је да је министарство обезбедило новац да локална самоуправа не може да остане без услуга у заједници", рекао је Вулин.

Брус је, додао је Вулин, важна општина и то што није на високом степену развијености није никакво оправдање ни за Републику ни за локалну самоуправу, да не помажемо једни другима тамо где је помоћ потребна.

Министарство је донацију, санитетско комби возило Фијат дукато, обезбедило у сарадњи са локалном самоуправом и на предлог Центра за социјални рад и удружење бораца.

Вулин је рекао да ће возило сигуно помоћи нашим корисницима, јер оно свакако потребно најстаријима, али је додао да је важно и због једне другачије концепције за коју се определило ресорно министарство.

"А то је да све што набављамо, набављамо не само за потребе наших корисника, већ и за потребе читаве заједнице. Возило ће уговором бити успутљено Дому здравља, које ће га користити 24 сата, а корисници Центра за социјални рад ће, наравно, имати приоритет у корисћењу", објаснио је Вулин.

На тај начин, како је рекао, истим новцем обезбеђује се подршка и помоћ свима који живе у Брусу, али се обезбеђује могућност корисницима Центра да се сигурно и безбедно превезу тамо где је потребно.