Aa

Aa

Министар Вулин: Социјална давања се неће смањивати, већ повећати

Министар Вулин: Социјална давања се неће смањивати, већ повећати

Читај ми

КРУШЕВАЦ - Министар за рад, запошљавања, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас да се захваљујући политици владе и одлуци премијера Алекандра Вучића социјална давања у Србији неће смањивати и да ће чак бити повећана.

Вулин је то изјавио после обиласка Геронтолошког центра у Крушевцу, где су лекари ПИО Фонда вршили специјалистичке прегледе корисника, поручујући да је политика тог министарства да се приближи онима због којих постоји.

"Лекари специјалисти су овде дошли са намодернијом опремом, без дневница и надокнаде, да помогну корисницима", рекао је Вулин новинарима.

Заменик директора ПИО Фонда Александар Милошевић каже да је за прегледе у геронтолошким центрима набављена нова опрема, која ће подићи квалитет услуга.

“Захваљујући новом портабилном ултразвуку, опреми за спирометрију, портабилном ЕКГ-у повећаће се број прегледа”, рекао је он.

Изражавајући задовољство због тога, министар Вулин је указао да је за то министарство важно да се приближи корисницима и да се услуге пружају, уместо да се траже, а држава је, каже, обезбедила довољно новца.

Он је додао и да је министарство Геронтолошком центру у Крушевцу у претходне три године издвојило више од 37 милиона динара, наводећи да су набављена нова здравствена помагала, санитетско возило…

“За функционисање услуга у заједници, министарство је прошле године први пут одредило новчана средства која се трансферно предају локалним самоуправама из републичког буџета”, рекао је он и прецизирао да је Крушевцу у 2016. години трансферисано преко 14 милиона динара, а да ће ове године бити за 40 одсто више.

Вулин је истакао и да не сме и не може бити разлике између приватних и државних домова када је у питању квалитет услуга, истичући да сви домови морају да добију лиценце и да задовоље исте услове.

“Задовољан сам што се то дешава у скоро свим нашим центрима. Сигуран сам да ћемо ове године успети да завршимо процес лиценцирања, који је започет још 2011. године, а интензивиран је у протекле две године”, рекао је Вуин.