Aa

Aa

Министар Вулин: Следеће године 700 милиона за услуге у заједници

Министар Вулин: Следеће године 700 милиона за услуге у заједници

Читај ми

ПАРАЋИН - Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања прошле године одвојило је 400 милиона динара, а ове године 700 милиона динара за услуге у заједници, међу којима је и услуга геронто домаћице, изјавио је данас ресорни министар Александар Вулин.

"Идуће године ћемо одвојити још више новца зато што је људима помоћ свакако потребна, а и политика владе Александра Вучића и политика Министраства рада јесте да се социјална заштита унапређује и да се социјална давања никако не смањују, већ да их где год можемо и колико год можемо повећавамо", рекао је Вулин, приликом обиласка клуба за старе у Параћину.

Геронто домаћице су, истиче министар, неопходне нашим старијим суграђанима, који не смеју и не могу да буду остављени сами, посебно не у сеоским подручјима и сиромашнијим општинама.

"Као што видите, Министарство и влада су обезбедили довољно средстава. Ове услуге су одрживе и сваке наредне године имаћемо само јос развијенију социјалну заштиту и још већи обим корисника", рекао је Вулин.

Како је додао, тако је и са услугом геронто домаћице, као и са свим осталим услугама у систему социјалне заштите, без обзира где људи живе, да ли у Параћину, Бабушници, Београду или Новом Саду, јер, како истиче, све општине, без обзира колико су неједнако развијене, морају да имају бар минимум услуга социјалне заштите.

"Наш корисник живи и он има своја права, своје потребе и мора да буде помогнут и заштићен баш тамо где живи", нагласио је министар и подвукао да је управо зато Министарство за услуге у заједници ове године одвојило 700 милиона динара, а идуће године ће одвојити још више новца.

"Људима је помоћ свакако потребна и зато што све што зарадимо и све што уштедимо морамо да потрошимо у локалној самоуправи, морамо да потрошимо међу нашим људима, и морамо да потрошимо у социјалној заштити тамо где је помоћ заиста потребна", рекао је Вулин.